SLIM FOOD skład


Gotowy, pełnowartościowy produkt spożywczy w postaci batonów o działaniu dietetycznym, odżywczym i prozdrowotnym. Skuteczny, szybki i bezpieczny sposób na kurację odchudzającą i modelującą sylwetkę. Może być podstawą diety lub jej uzupełnieniem. 


_________________________________________________________________________________


Batony  SLIM FOOD do kompozycja kilkunastu starannie dobranych składników, połączonych tak, by synergia ich działania miała dobroczynny wpływ na organizm, zgodny z założeniami przyświecającymi powstaniu produktu. Przez wzgląd na zagrożenie GMO podczas selekcji składników unikamy tych pochodzących z masowej produkcji i niesprawdzonych źródeł. Bazą wypieku jest samopsza, prastara, niemodyfikowana pszenica, której obecność w układzie pokarmowym nie powoduje nietolerancji glutenu.

Ciecierzyca - inaczej włoski groch, usprawnia trawienie i  obniża poziom cholesterolu we krwi. Już 100 gram ciecierzycy zaspokaja 24% dziennego zapotrzebowania na fosfor, 14% na magnez i aż 43% na witaminę B9. Ta sama ilość zawiera 7,6 g błonnika i 8,9 g białka.

Samopsza - prastara, niemodyfikowana pszenica, obfituje w bezpieczny gluten i białko (nawet do 50% więcej niż pszenica zwyczajna, zawiera niewystępujące w pszenicy czy też orkiszu aminokwasy: fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę), które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego.

Soczewica – dzięki zawartości lekkostrawnego białka, wapnia, żelaza, beta-karotenu oraz witamin B i PP korzystnie wpływa na organizm, wzmacniając kondycję fizyczną. Pozytywnie oddziałuje na serce i krążenie, obniża poziom cholesterolu, zapobiega nagłym wzrostom cukru we krwi. Daje uczucie sytości.

Olej sezamowy – zawarta w nim witamina B jest nieoceniona w profilaktyce sercowo-naczyniowej (i zawałów serca). Sezamina i wapń regulują ciśnienie krwi i obniżają poziom cholesterolu, spowalniają akumulację tkanki tłuszczowej i zaopatrują mięśnie w składniki odżywcze.

Syrop ryżowy - naturalny słodzik składający się  z łatwo wchłanianych węglowodanów, glukozy, a także melanozy, dzięki której jest dłużej trawiony, co pomaga utrzymywać stały poziom cukru we krwi. Jest bogatym źródłem wielu składników mineralnych, w tym potasu, magnezu, żelaza, manganu i cynku.

Spirulina - silny antyoksydant, pomocny w profilaktyce chorób nowotworowych. Wspomaga pracę wątroby i nerek w procesie detoksykacji i wzmacnia system immunologiczny. Obniża poziom złego cholesterolu (LDL) i trójglicerydów oraz normalizuje poziom cukru we krwi. Niweluje zakwaszenie organizmu.

Siemię lniane – osłaniające przewód pokarmowy działanie nasion lnu wspomaga również perystaltykę jelit, ma właściwości lekko przeczyszczające, ułatwiające wypróżnianie. Siemię obniża poziom cholesterolu we krwi, upośledza wchłanianie glukozy w przewodzie pokarmowym. Wykazuje właściwości przeciwmiażdżycowe, przeciwnowotworowe, przeciwzapalne.

Miód - ma działanie detoksykacyjne i doskonale oczyszcza. Niezastąpiony przy zwiększonym wysiłku fizycznym i umysłowym, przy długich, przewlekłych chorobach i stanach wyczerpania.

Migdały – źródło wielu substancji odżywczych: zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole. Dzięki unikatowemu składowi migdały korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, obniżają poziom cholesterolu, zwalczają wolne rodniki oraz zapobiegają tyciu.

Jagody acai - dzięki dużej ilości błonnika przyśpieszają przemianę materii oraz proces trawienia. Dają długotrwałe uczucie sytości, a tym samym pomagają kontrolować i stopniowo ograniczać ilość spożywanych kalorii. Wspomagają pracę serca. Zawierają duże ilości witamin i składników mineralnych oraz bogactwo przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek nowotworowych.

Amarantus – dzięki wysokiej zawartości błonnika zapobiega zaparciom, wspomagając perystaltykę jelit i przemianę materii. Jest lekkostrawny i nie powoduje obciążenia przewodu pokarmowego. Obniża poziom cholesterolu, może zapobiegać niektórym nowotworom, jak również opóźnia procesy starzenia się organizmu. Hamuje rozwój wrzodów żołądka oraz poprawia pamięć i system nerwowy.

Oliwa z oliwek - obniża poziom złego cholesterolu, chroni organizm przed rozwojem chorób układu krążenia, w tym choroby wieńcowej oraz miażdżycy.  Wspomaga odchudzanie, obniża poziom cukru we krwi. Spowalnia procesy starzenia się organizmu.

Ekstrakt z zielonej herbaty - pomaga redukować i opóźniać oznaki starzenia się organizmu. Wykazuje dobroczynny wpływ na układ krwionośny. Wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej podczas spoczynku. Znakomicie wspomaga organizm w walce z nadwagą i otyłością.

Kakao gorzkie - regeneruje komórki, opóźnia procesy starzenia, zmniejsza wytwarzanie i uwalnianie wolnych rodników oraz jest naturalnym przeciwutleniaczem. Redukuje dolegliwości trawienne. Zmniejsza ryzyko miażdżycy, obniża ciśnienie krwi. Poprawia samopoczucie, redukuje poziom stresu i zwiększa wydzielanie endorfin.

Wiórki kokosowe – źródło błonnika pokarmowego koniecznego do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Odpowiednie jego spożycie wspomaga także odchudzanie i  obniża łaknienie.

Słonecznik - bogate źródło witaminy E i wszystkich witamin z grupy B, wpływających na funkcjonowanie układu nerwowego. Wspomaga pracę serca oraz układ krwionośny, pomocny w walce z migrenami oraz skurczami mięśni. Obniża poziom cholesterolu we krwi, niezawodny w profilaktyce nowotworu prostaty.

Cynamon - źródło błonnika, żelaza, wapnia i manganu. Jest naturalnym antyoksydantem: zwalcza wolne rodniki, opóźnia proces starzenia się komórek, pomocny w walce przeciw nowotworom i chorobom układu krwionośnego. Przyspiesza metabolizm, poprawia proces trawienia i pomaga schudnąć. Skutecznie hamuje apetyt na słodycze oraz daje poczucie sytości.

Pestki dyni – „kapsułki” zdrowia i urody, zawierają wiele witamin (w tym witaminy B1, B2, B3 i B9) oraz mikroelementy tj. mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo. Pestki dyni to także skarbnica cynku – składnika niezwykle pomocnego w leczeniu  schorzeń skórnych.

Orzechy włoskie - zawierają wysokie stężenie kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, bogate w błonnik, witaminy z grupy B, magnez, przeciwutleniacze (witaminę E). Są również źródłem steroli roślinnych, ale głównie jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają stężenie złego cholesterolu LDL.


Wartość odżywcza100 g1 batonik (ok. 35 g)
Wartość energetyczna
394 kcal138,24 kcal
Białko
14,2 g 4,98 g
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
20,72 g
5,6 g
 7,27 g
1,96 g
Węglowodany
w tym cukry
31,77 g
14,5 g 
11,14 g
5,08 g
Błonnik
14,30 g5,01 g 

Składniki: siemię lniane, pszenica* samopsza, miód, soczewica, syrop ryżowy, mąka amarantusowa, mąka z cieciorki, jaja kurze, kakao, jagody acai, olej sezamowy, oliwa z oliwek, migdałyorzechy włoskie, pestki z dyni, wiórki kokosowe, słonecznik, ekstrakt z zielonej herbaty, spirulina, sól, cynamon. 
* Wyróżniono składniki mogące powodować reakcję alergiczną lub nietolerancji pokarmowej. 

Opakowanie zawiera 36 batoników, masa netto: 1260 g .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz