Produkty - SUPLEMENTY NUTRIVI - dostępne na stronie: www.sklep.wellu.eu
Revicoll Omega Plus - suplement diety 120 kapsułek
Szczegółowe informacje
Składniki
Olej rybi (nienasycone kwasy Omega 3: 36% EPA, 24% DHA), żelatyna, kolagen z maliną (85% liofilizat kolagenu rybiego, 15% liofilizat malinowy), gliceryna roślinna (substancja utrzymująca wilgoć), olej słonecznikowy (nośnik), monostearynian glicerolu (substancja zagęszczająca), witamina E (octan DL-alfa tokoferylu), witamina A (palmitynain retinylu), witamina D (cholekalcyferol).
Zdrowie i kondycja organizmu zależą od równowagi, jaka panuje w naszym organizmie.Tzw. stres oksydacyjny powstaje w wyniku zburzenia równowagi pomiędzy szkodliwymi wolnymi rodnikami, a zwalczającymi je antyoksydantami.
Główne czynniki, które powodują stres oksydacyjny to:
Stres oksydacyjny prowadzi do znacznego pogorszenia kondycji organizmu: zmniejsza się jego odporność, również kondycja skóry nie pozostaje na to wszystko obojętna.
Suplement diety Nutrivi Revicoll Omega Plus znakomicie radzi sobie z powyższymi przypadłościami w organizmie.
Głównym składnikiem suplementu diety Nutrivi Revicoll Omega Plus, poza olejem rybim o wybitnej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega, jest liofilizat kolagenu rybiego i aminokwasów rybich.
Kolagen to jedno z najważniejszych białek organizmu ludzkiego – główne białko tkanki łącznej. Ma ono bardzo wysoką odporność na rozciąganie i stanowi główny składnik ścięgien. Jest odpowiedzialny za elastyczność skóry. Ubytek kolagenu ze skóry powoduje powstawanie zmarszczek, w trakcie jej starzenia. Kolagen wypełnia także rogówkę oka, gdzie występuje w formie krystalicznej.
Badania Nutrivi Revicoll Omega Pluswykazują zawartość bardzo ważnych dla zdrowia aminokwasów wchodzących w skład licznych białek niezbędnych dla utrzymania prawidłowych funkcji i zdrowia organizmu. Nutrivi Revicoll Omega Plus zawiera szczególnie ważne aminokwasy z grupy BCAA (aminokwasy rozgałęzione egzogenne) np. walina, arginina. Te związki chemiczne nie są syntetyzowane w organizmie ludzkim i muszą być przyjmowane wraz z pożywieniem.
Znajdujący się w preparacie kwas tłuszczowy Omega 3 to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA o bardzo wysokim i unikalnym stężeniu.
Przyjmowanie kwasów Omega-3 wykazuje korzystny wpływ na pracę układu sercowo-naczyniowego. Dodatkowa ich podaż w diecie wpływa na obniżenie poziomu szkodliwego cholesterolu LDL i trójglicerydów oraz podwyższenie korzystnego cholesterolu HDL i zmniejszenie krzepliwości krwi, co wpływa ochronnie na pracę serca i układu krążenia.
Witamina A zawarta w produkcie pomaga zachować zdrową skórę oraz wpływa na utrzymanie prawidłowego stanu błon śluzowych. Ponadto witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
Dodatek witaminy D pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu, pomaga
w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi, dzięki czemu uczestniczy w procesach mających na celu pomóc w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi, dzięki czemu uczestniczy w procesach mających na celu pomóc w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
Połączenie dwóch witamin: A i D przyczynia się doprawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i odgrywa ważną rolę w procesie podziałukomórek.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, jaki nam towarzyszy w dniu codziennym.
Zalecane dzienne spożycie:
Dorośli: 2 kapsułki dziennie, popijając wodą.
Dzieci powyżej 6 roku życia: 1 kapsułka dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Należy pamiętać, że bardzo ważny i zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Skład zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia:
Składniki
|
1 kapsułka
|
2 kapsułki
|
% ZDS
|
Olej rybi
zaw. Kwasy omega 3 - w tym 36% EPA i 24% DHA |
300 mg
108 mg EPA, 72 mg DHA
|
600 mg
216 mg EPA, 144 mg DHA
|
-
|
Liofilizowany kolagen rybi i aminokwasy rybie z maliną*
|
150 mg
|
300 mg
|
-
|
witamina E
|
6 mg ekwα-tokoferolu
|
12 mg ekwα-tokoferolu
|
100 %
|
witamina A
|
400 μg ekw. retinolu
|
800 μg ekw. retinolu
|
100 %
|
witamina D
|
20 μg
|
40 μg
|
400 %
|
NUTRIVI GOOD LIFE 60 kapsułek - Suplement diety
produkt dostępny na stronie : www.sklep.wellu.eu
Szczegółowe informacje
100% NATURAL EXTRACT
Turmeric, Rhodiola rosea L., Garlic, Paprika, Pepper, Spirulina platensis
Składniki
Skład zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia:
Składniki
|
1 kapsułka
|
Kolagen z dodatkiem sproszkowanej maliny
|
100 mg
|
Spirulina
zawiera 60% białka
|
50 mg
|
Ekstrakt z owocu papryki (Capsicum annuum) standaryzowany na 20% witaminy C
Witamina C
|
40 mg
8 mg
|
Ekstrakt z ostryżu długiego (4 : 1)
|
50 mg
|
Ekstrakt z korzenia imbiru standaryzowany na 5% gingeroli
Gingerole
|
40 mg
2 mg
|
Ekstrakt z różeńca górskiego (4 : 1)
|
50 mg
|
Ekstrakt z czosnku (4 : 1)
|
50 mg
|
Ekstrakt z czarnego pieprzu (10 : 1)
|
40 mg
|
Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy (15 : 1) standaryzowany na 40% witaminy C
Witamina C
Synefryna
|
50 mg
20 mg
0,125 mg
|
Żelatyna rybia, stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), barwnik: dwutlenek tytanu
|
Działanie
Spirulina
Różeniec Górski
Imbir
Kurkuma
Zalecane dziennie spożycie
Dorośli – 1 kapsułka dziennie, popić wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Ostrzeżenie
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
NUTRIVI VITAMIN C – MOLEKUŁA ŻYCIA
DZIKA RÓŻA
Owoc dzikiej róży znany jest i stosowany od dawna jako jedno z bogatszych źródeł witaminy C. Już 1 –3 owoce mogą pokryć dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka. Ludzie pierwotni traktowali owoce róży jako codzienne pożywienie. Naukowcy odkryli, że w różach owocowych zawartych jest około 130 związków, które mają dobroczynny wpływ na organizm ludzki. Oprócz witaminy C w owocach róż występują m.in. witaminy A, B1, B2, E, K, kwas foliowy, kwas elagowy, kwas galusowy, garbniki, flawonoidy, karotenoidy, cukry i pektyny.
Prawdziwą rewolucję w podejściu do róż owocowych wywołało odkrycie duńskich uczonych, którzy wykazali przeciwzapalne działanie zawartego w owocach dzikiej róży (Rosa canina) galaktolipidu i udowodnili jego skuteczność w leczeniu choroby zwyrodnieniowej stawów. Mechanizm działania przeciwzapalnego polega na hamowaniu chemotaksji leukocytów, obniżenia stężenia białek ostrej fazy (CRP) i kreatyniny w moczu.
Na szczególną uwagę zasługują również antyoksydacyjne właściwości ekstraktów z róż. W badaniu ekstraktu wodnego z kwiatów Rosa rugosa stwierdzono jego wysoką aktywność przeciwutleniającą, wskazując jednocześnie, że za to działanie odpowiadają zawarte w ekstrakcie pochodne kwasu galusowego oraz polisacharydy.
Owoce dzikiej róży wykazują wysoką zawartość witaminy C ponadto zawierają flawonoidy, garbniki, kwasy organiczne, cukry oraz związek o działaniu przeciwzapalnym – galaktolipid (GOPO). Owoce dzikiej róży stosuje się w celu uzupełnienia niedoborów witamin i zwiększenia odporności organizmu. Wskazaniem są: rekonwalescencja, stany ogólnego osłabienia, zmęczenie oraz stres, nadmierna kruchość i przepuszczalność naczyń włosowatych, a także choroba przeziębieniowa. Preparaty zawierające owoce róży zalecane są także kobietom w ciąży i w okresie karmienia piersią, jak również osobom cierpiącym na różnorodne schorzenia reumatoidalne.
Dzika róża znalazła zastosowanie między innymi przy leczeniu w chorobach zakaźnych, zaburzeniach krążenia i przemiany materii oraz w alergii. Dzięki polifenolom R. fructus działa rozkurczowo, moczopędnie i napotnie. Flawonoidy, antocyjany, pektyny i kwasy organiczne wpływają na zwiększenie wchłaniania, potęgowanie działania i ochronę przed rozkładem zawartej w surowcu witaminy C. Działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, ściągające, przeciwbiegunkowe i hemostatyczne surowiec zawdzięcza garbnikom.
Acerola - naturalna witamina witamina C
Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego.
Acerola pochodzi z wysp karaibskich i Ameryki Środkowej. Przypuszcza się, że Indianie z wysp karaibskich przenosili nasiona lub rośliny podczas migracji pomiędzy wyspami i używali acerolę już w czasach prekolumbijskich.
Acerola jest owocem najbogatszym w witaminę C. Zawierają prawie 100 razy więcej niż w owocach cytrusowych i ponad 10 razy więcej niż w czarnej porzeczce. Jeden lub dwa owoce aceroli, zależnie o wielkości i zawartości witaminy C, zapewniają rekomendowaną dzienną dawkę witaminy C. Poza tym w owocach występuje znaczna ilość prowitaminy A oraz tiamina (witamina B1), ryboflawina (witamina B2), niacyna (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo.
Zawiera awiera ona również również wie le innyc innych su bstancjistancjistancji stancji , takictakic h jak :
witamina A (bardzo dużo, nawet 4300-12500 • jednostek międzynarodowych w 100 g),
witamina B1,•
witamina B2,•
niacyna PP,•
białka,•
żelazo (ułatwiające przyswajanie witaminy C),•
fosfor,•
wapń,•
magnez,•
mangan,•
kwas jabłkowy.
•
Ta wyjątkowa kompozycja, według aktualnego stanu wiedzy, zwiększa działanie witaminy C w naszym organizmie i wzmaga produkcję przeciwciał oraz znacznie wspomaga działanie przeciwutleniaczy.
W medycynie ludowej acerola była również używana w leczeniu biegunki i chorób wątroby. Pomocna okazywała się w terapii przewodu pokarmowego, dzięki właściwości kwasu jabłkowego, fenolokwasów i garbników (substancje o tzw. działaniu prozdrowotnym cechujące się bardzo wysoką aktywnością przeciwutleniającą).
Rokitnik
Rosyjski ananas, cierń morski, koralowiec, rokitnik – rozłożysty krzew, którego ozdobę stanowią pomarańczowe jagody, ma wiele nazw, ale jedno nie ulega wątpliwości: jest to roślina o wyjątkowych zaletach leczniczych i kosmetycznych.
Bomba witaminowa
Najbardziej wartościowe są pomarańczowe owoce, które najlepiej zbierać między sierpniem a październikiem, choć utrzymują się na krzewie przez całą zimę, a po przemarznięciu stają się nawet bardziej słodkie. W ich składzie znajdziemy dużą porcję zwiększającej odporność organizmu witaminy C. W przeciwieństwie do wielu innych owoców, podczas obróbki termicznej nie ulega ona rozkładowi ponieważ roślina nie ma enzymów odpowiadających za eliminację kwasu askorbinowego. Rokitnik to także bardzo bogate źródło witaminy E – chroniącej komórki przed utlenia czami i szkodliwym działaniem wolnych rodników. W pomarańczowych owocach jest jej czterokrotnie więcej niż np. w pestkach słonecznika.
Więcej witaminy A niż w marchewce
Po rokitnik powinny sięgnąć również osoby potrzebujące witaminy A obniżającej poziom cholesterolu i wspomagającej funkcjonowanie układu krwionośnego. Owoce z „rosyjskiego ananasa” zawierają jej trzykrotnie więcej niż np. marchew. Jako jedna z niewielu roślin, rokitnik dostarcza nam witaminy B12, na której niedobór mogą cierpieć weganie. Jest także bogaty we flawonoidy (charakteryzują się silnym działaniem antyoksydacyjnym i przeciwnowotworowym, usuwają z organizmu wolne rodniki, które mogą uszkadzać tkanki i przyspieszać proces starzenia się organizmu), kwasy organiczne (głównie maleinowy i szczawiowy) oraz wolne aminokwasy. W rokitniku nie brakuje również ważnych pierwiastków, m.in. fosforu, żelaza, manganu, boru, wapnia i krzemu. Do jedzenia i picia
Owoce rokitnika można spożywać na surowo, dodawać do ciasta lub przyrządzać z nich przetwory: dżemy, galaretki, konfitury, wina i nalewki. Są bardzo aromatyczne i łączą w sobie smak cytrusów, brzoskwini i ananasów. Z suszonych liści rokitnika niektórzy przygotowują smaczny napar, który z powodzeniem zastępuje herbatę.
Sok pełen wartości
W sklepach ze zdrową żywnością bez trudu znajdziemy sok, który uchodzi za najbardziej wartościowy produkt rokitnikowy. Wymieszany z wodą lub innymi sokami owocowymi (np. jabłkowym lub pomarańczowym) stanowi świetne uzupełnienie codziennej diety. Jego zalety można długo wyliczać. Jest doskonały do wzmocnienia odporności, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Pomaga zwalczać infekcje, poprawia krążenie, obniża poziom cholesterolu, reguluje pracę układu trawiennego i przemianę materii, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, usprawnia pracę mózgu i układu nerwowego. Sok poprawia także nastrój, dodaje energii oraz działa antydepresyjnie, co o tej porze roku warto wykorzystać. Zwiększa potencję i przedłuża żywotności plemników.
WŁAŚCIWOŚCI NATURALNEJ WITAMINY C
Odkrywca witaminy C Albert Szent-Gyorgi, który otrzymał nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny, nazwał ją „molekułą dającą życie” (life-giving molecule) i proponował dla tej substancji inną nazwę – witamina P - jak protekcyjna. Jego dokonania naukowe spotkały się z uznaniem światowych gremiów. Albert Szent-Gyorgi obronił doktorat w Cambridge, gdzie przebywał, jako stypendysta Fundacji Rockefellera. W 1947 roku wyjechał do USA, gdzie został profesorem na prestiżowym uniwersytecie w Princeton.
Czy witamina witamina C jest jest molekuekułą życiażyciażycia ?
Podwójny laureat Nagrody Nobla, pionier medycyny ortomolekularnej - dr Linus Pauling poświęcił całe życie na badania nad witaminą C. Jego interdyscyplinarna wiedza z dziedziny biochemii i fizyki zaowocowała szeregiem odkryć z zakresu biologii ewolucyjnej, fizyki, chemii i medycyny. Osiągnięcia dr Paulinga doceniane są na całym świecie a w Stanach Zjednoczonych istnieje wydział jego imienia - Linus Pauling Institute at Oregon State University kontynuujący jego badania nad właściwościami cząsteczki życia.
Właściwości aściwości mo leku ekuły życiażyciażycia
Badania prowadzone na całym świecie potwierdzają tezę, że witamina C ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia i reguluje szereg mechanizmów funkcjonowania naszego organizmu.
Kofaktor reakcji biomolekularnych
Witamina C bierze udział w biosyntezie kolagenu - ważnego związku odpowiadającego między innymi za budowę naczyń krwionośnych, chrząstek, kości, dziąseł oraz elastyczność i giętkość skóry. Kolejną ważną funkcją witaminy C jest jej udział w syntezie karnityny i katecholamin. To niezbędne enzymy biorące udział w procesach energetycznych naszego organizmu. Dzięki tym substancjom organizm człowieka może spalać tłuszcze zapewniając odpowiedni poziom energii. Witamina C jest także zaangażowana w metabolizm cholesterolu do kwasów żółciowych. Dodatkowym efektem zażywania molekuły życia jest zwiększenie przyswajalność żelaza ważnego w procesie budowy hemoglobiny – podstawowego składnika czerwonych krwinek.
Przeciwutleniacz (Antyoksydant)
Jedną z podstawowych przyczyn starzenia się komórek a zarazem organizmu są tzw. Wolne Rodniki i reaktywne formy tlenu (ROS), które uszkadzają (utleniają) końcówki łańcuchów DNA i RNA. Witamina C jest najskuteczniejszym antyoksydantem – czyli przeciwutleniaczem zapobiegającym działaniu szkodliwych substancji. W dodatku bierze udział w regeneracji pozostałych antyoksydantów i naprawia ważną dla organizmu witaminę E. Oprócz ochrony podstawowych cegiełek naszego organizmu chroni także łańcuchy niezbędnych cząstek organicznych takich jak białka i lipidy. Jej działanie redukujące stres oksydacyjny powinni docenić przede wszystkim palacze.
WŁAŚCIWOŚCI PROZDROWOTNE
Układ naczyniowy
Regularne stosowanie naturalnej witaminy C ma wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. W związku z tym, że bierze ona udział w syntezie podstawowych cegiełek naszego organizmu molekuła życia ma wpływ na szereg układów. Zażywanie Witaminy C zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych w tym miażdżycy. Badania wykazały, że stosowanie witaminy C konsekwentnie prowadzi do poprawy rozszerzania naczyń u osób z chorobą niedokrwienną serca, a także osób z dławicą piersiową, zastoinową niewydolnością serca, cukrzycą, wysokim poziomem cholesterolu i wysokim ciśnieniem krwi. Poprzez oddziaływanie na układ naczyniowy chroni także mózg przed udarem.
Choroby nowotworowe
Badania naukowe potwierdzają, że spożywanie witaminy C zmniejsza ryzyko występowania szeregu nowotworów. Osoby, które w codziennej diecie stosowały ponadprzeciętne ilości Witaminy C znacznie rzadziej chorowały na: raka piersi, przewodu pokarmowego, chłonniaki nieziarnicze. Te unikalne właściwości antyrakowe to kolejny argument w stosowaniu witaminy C jako Nutraceutyku.
Zaćma
Przyczyną zaćmy są zmiany zachodzące w soczewce oka, która skupia światło tworząc wyraźny i ostry obraz na siatkówce. Naukowcy na podstawie badań przekrojowych twierdzą, że witamina C zmniejsza ryzyko powstawania zaćmy, przez co chronimy nasz wzrok.
Nadciśnienie tętnicze jest poważną chorobą mającą wpływ na cały organizm, dlatego profilaktyka w tym zakresie jak i działania nakierowane na jej leczenie są niezwykle istotne dla prawidłowego, zdrowego funkcjonowania organizmu. Wpływ witaminy C na układ naczyniowy jest nieoceniony natomiast naukowcy stwierdzili jej terapeutyczne działanie polegające na obniżaniu ciśnienia tętniczego.
Cukrzyca
Przewlekła hiperglikemia (cukrzyca) wiąże się z uszkodzeniem oraz zaburzeniem czynności i niewydolnością różnych narządów, szczególnie oczu, nerek, nerwów, serca i naczyń krwionośnych. Związek pomiędzy ilością poziomu witaminy C wekrwi a ryzykiem cukrzycy odnotowano podczas przekrojowych badań przeprowadzonych w Stanach Zjednoczonych. Naukowcy stwierdzili, że im wyższe stężenie witaminy C we krwi tym ryzyko zachorowania na cukrzycę było niższe.
Astma oskrzelowa to przewlekła, zapalna choroba dróg oddechowych, u podłoża której leży nadreaktywność oskrzeli, prowadząca do nawracających napadów duszności i kaszlu. Podawanie witaminy C prowadziło do uzyskania o połowę lepszych rezultatów niż w przypadku grupy kontrolnej.
Zatrucia ołowiem
Skutki zatrucia ołowiem u dzieci to nieprawidłowy wzrost i rozwój, ponadto dzieci zatrute ołowiem są bardziej narażone na trudności w uczeniu się, zaburzenia zachowania i mają niższy iloraz inteligencji. U dorosłych, toksyczność ołowiu może spowodować uszkodzenie nerek, wysokie ciśnienie krwi i niedokrwistość. Witamina C zmniejsza toksyczność ołowiu redukując jego negatywne skutki dla organizmu.
Dlaczego warto stosować naturalną witaminę C? Witamina syntetyczna jest bardzo słabo przyswajalna. Cała tajemnica polega na strukturze atomowej, która różni się w zależności od jej pochodzenia. Syntetyczna witamina C jest tzw. izomerem prawoskrętnym natomiast naturalna witamina C jest izomerem lewoskrętnym. Ponadto naturalna molekuła życia nie występuje nigdy samodzielnie tak jak jej chemiczny odpowiednik. Zawsze towarzyszy jej kompleks bioflawonoidów, które zwiększają wchłanianie jej do komórek i wykorzystanie przez organizm.
Naturalnym źródłem bioflawonoidów między innymi owoce dzikiej róży. W ten sposób działanie naturalnej witaminy C jest wielokrotnie spotęgowane – zachodzi efekt synergii pomiędzy bioflawonoidami a samą witaminą. Naturalna witamina C pozyskiwana z owoców, z kompleksem bioflawonoidów nie zakwasza organizmu, tak jak to dzieje się w przypadku witaminy C syntetycznej!
Jakie dawki przyjmować?
Organizm człowieka tak jak wszystkich naczelnych nie jest w stanie syntetyzować samodzielnie witaminy C, dlatego dostarczanie jej w codziennej diecie jest niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania. Zwierzęta, które potrafią syntetyzować witaminę C produkują ją w ilościach rozpoczynających się od kilku gramów na dobę, co pozwala odnieść się do zapotrzebowania człowieka. Wiadomo, że biochemik dr Linus Pauling, dwukrotny laureat Nagrody Nobla przyjmował ok. 18 tysięcy mg, czyli 18 gramów witaminy C dziennie przez ponad 30 lat, w tym okresie nie odczuwał negatywnych skutków, dożywając 94 lat.
W dzisiejszym świecie pełnym chemikaliów i narażającym na stres, nawet kierunki konserwatywne wyznaczają pożądaną dawkę, jako 300-400 mg witaminy C. Oficjalnie zalecana w wielu krajach dawka 60 mg wystarcza właściwie tylko do tego, żeby zęby nie wypadały z powodu szkorbutu. Na podstawie powyższych danych należy zastanowić się czy zadowolimy się unikaniem szkorbutu i profilaktyczną dawką 60mg, czy raczej wybierzemy szeroką ochronę antyoksydacyjną w znacznie większej dawce molekuły życia.
* * *
Intensywna Kuracja Nutrivi Peptide Power Drink 2 x 330ml
produkt dostępny na stronie:
Szczegółowe informacje
Uwaga: termin przydatności do spożycia 29.03.2014
Opis działania
Aminokwasy w Biopeptide Nutrivi Drink są niezbędne do życia, odgrywają rolę w metabolizmie
i są ważne w żywieniu. Stanowią one krótkie łańcuchy polimeru o nazwie peptydów, a także dłuższe łańcuchy, które nazywane są polipeptydami lub oligopeptydami.
i są ważne w żywieniu. Stanowią one krótkie łańcuchy polimeru o nazwie peptydów, a także dłuższe łańcuchy, które nazywane są polipeptydami lub oligopeptydami.
Około 75 procent ciała ludzkiego składa się z łańcuchów aminokwasów, dlatego są one tak ważne dla naszego organizmu.
Wszystkie reakcje chemiczne zachodzące w organizmie zależą od aminokwasów i białek, które je budują. Wiele osób albo nie otrzymuje wystarczającej ilości białka z żywności, albo mają zaburzony system pobierania substancji odżywczych. Wówczas niezbędna jest suplementacja naturalnymi produktami.
Wystarczająca ilość aminokwasów powoduje, że nasz organizm jest w stanie przeprowadzić procesy, które są niezbędne dla naszego życia, a także może przyczynić się do wzrostu włosów i paznokci, powoduje regenerację mięśni, skóry, kości i reprodukcji tkanek oraz ogólno pojętego dobrego samopoczucia.
Peptydy zawarte w Biopeptide Nutrivi Drink wpływają na poprawne funkcjonowanie chrząstki i komórek kości oraz stymulują tworzenie się nowych komórek, które wytwarzają fizjologiczny typ kolagenu i inne substancje wzmacniając strukturę kośćca.
Peptydy wzmagają wytwarzanie kolagenu, jako jedyne wzmagają produkcję aktywnych aminokwasów glicyny, proliny i 4-hydroksyproliny.
Te aminokwasy sprawiają, że tkanki stawowe są mocniejsze i bardziej elastyczne, a także są odpowiedzialne za tworzenie się chrząstki i odbudowę komórek więzadeł, ścięgien i kości.
Efekty regularnego spożywania
Sposób użycia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze pokojowej.
Skład
Naturalny roztwór aminokwasów, peptydów i kolagenu rybiego (78%), ekologiczny sok z malin (15%), ekologiczny sok z aronii (5%), imbir, sorbinian potasu.
Pojemność: 330 ml
Składniki
kolagen* | g/100ml | 9,11 |
białko | g/100 ml | 10,4 |
błonnik | g/100 ml | <0 td="">0> |
tłuszcz | g/100 ml | 0,4 |
wartość energetyczna | kcal/100ml | 48 |
wartość energetyczna | kj/100ml | 204 |
węglowodany | g/100ml | 0,7 |
aminokwasy: | ||
kwas asparginowy | % | 0,66 |
gwas glutaminowy | % | 1,01 |
seryna | % | 0,45 |
glicyna | % | 2,38 |
histydyna | % | 0,15 |
arginina | % | 0,85 |
treonina | % | 0,25 |
alanina | % | 0,87 |
prolina | % | 1,14 |
toryzyna | % | 0,08 |
walina | % | 0,21 |
metrionina | % | 0,15 |
cysteina | % | 0,01 |
izoluecyna | % | 0,14 |
leucyna | % | 0,27 |
fenyloalanina | % | 0,22 |
lizyna | % | 0,36 |
*oznaczono na podstawie zawartości hydroksyproliny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz